Иван Йонков е изпълнителен директор на консултантската компания Codexio и вече близо десетиление се занимава с професионално разрешаване на технически проблеми. Обича Java, но няма предразсъдъци към другите езици и платформи. Работил е като QA и винаги подхожда с много критично мислене. С Иван ще ви срещнем на събитието How to achieve abstraction with reflection на 16-ти септември. Преди това той ни разказа как е преодолял най-голямото си технологично предизвикателство.

Как започна да се занимаваш с Java?
Хубав въпрос. Може би 2012-та, когато започнахме да развиваме вътрешен фреймуърк за автоматизирани тестове и си стиснахме ръцете за Selenium с Java

Кой е най-интересният аспект от работата ти с Java?
Стриктната стандартизация и обектно-ориентиран маниер

Кое е най-голямото технологично предизвикателство, с което си се сблъсквал?
Работата с дати.

Как го разреши?
Обикновено Jon Skeet ( https://stackoverflow.com/a/6841479/2216380 ) го разрешава преди мен.
Ако трябва да съм по-сериозен – не приемам програмирането като състезание. Решавам проблеми и всеки нов проблем е по-голямо технологично предизвикателство от предходния. Ако стигнете до момент, в който си казвате „Ехее, преди Х години ми беше най-голямото предизвикателство и го реших еди-как-си“ и си спомняте за това с умиление, шансовете са, че сте спрели развитието си точно тогава.

Ще споделиш ли трите най-важни неща, които ИТ обществото може да научи от темата на предстоящата ти презентация?
– Кой съм аз;
– Има ли смисъл от Reflection;
– И че няма трето.

Какво би посъветвал всички, които сега започват да се занимават с Java?
Да започнат преди 5 години, защото търсим опитни програмисти. Шегувам се, разбира се. Да се ъпдейтват постоянно с новите неща, за да не станат класически Java програмисти. 🙂


Регистрирай се за събитието


Стани част от потребителска група на Java. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:

Генади Иванов: Различният подход към съществуващ проблем е ключът към иновацията
Кирил Стефанов: С Java всичко може да се прави лесно и бързо

Share This