На 14 март 2017 г., вторник, в НДК, 2 ет., ще стартира най-големият кариерен форум са стаж и работа в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2017. Форумът ще протече в София в два поредни дни – 14 и 15 март от 10:00 ч, до 18:00 ч. Основната му цел е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти, да открият възможности за професионална реализация в утвърдени български и международни компании. За поредна 14-та година генерален спонсор е Нестле България.

През изминалите 15 години, „Национални дни на кариерата“ се доказа не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, от където са започнали много кариерни пътища. На много от щандовете днес, от страна на фирмите, стоят хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години.


 

Събитие на фокус:

Testing NodeJS Code

 

 


Форумът отново ще предложи на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето успешно кариерно развитие, като им предостави шанса да срещнат стотици потенциални работодатели. Над 150 български и международни компании ще представят в София и още шест града (Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Бургас и Пловдив) в страната своите стажантски програми и свободни работни места.

Това е най-голямото и значимо кариерно изложение в България вече 16 години. Причината за този успех е и фактът, че то се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на студенти и млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, като паралелно позволява на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни млади хора, които търсят сериозна кариерна реализация.

Преди събитието ще се проведе за първи път обща среща с младите хора, организирана по повод откриването на 16-тото издание на форума. Тя е разделена на два модула. В първия, мениджъри от Нестле и JobTiger, ще разкажат за своя кариерен път и ще дадат на младежите съвети за успешен кариерен старт. Вторият е практически модул – Работилница „Готовност за работа“. Той ще даде възможност на младите хора да получат кариерни съвети, консултации за подготовка на успешно CV, позитивен дигитален отпечатък, каналите за търсене на работа или свободни стажантски позиции, LinkedIn профил и други, от специалисти човешки ресурси от двете компании. В София срещата се проведе на 7 март, а графикът на работилниците за останалите градове е както следва:

Варна:                      15 март, 14:00ч. – Юнашки салон
Русе:                         21 март, 14:30ч. – Русенски университет “Ангел Кънчев”
Свищов:                    23 март, 15:00ч. – Стопанска академия “Д.А. Ценов”
Велико Търново:      28 март, Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”
Пловдив:                   30 март, 14:00ч. – Хотел “Лайпциг”
Бургас:                      31 март, 14:30ч. – Бургаски свободен университет

Всички важни подробности за събитието могат да бъдат намерени в сайта national.careerdays.bg.

ПРОГРАМА НА ФОРУМА

14-15 март:   София, НДК, 2 етаж;
20 март:        Варна, Swiss Belhotel;
22 март:        Русе, Русенски университет „А. Кънчев“;
27 март:        Свищов, Стопанска академия „Д. А. Ценов“;
29 март:        Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус;
3 април:       Бургас, Бургаски свободен университет;
5 април:       Пловдив, Международен Пловдивски панаир, Конгресен център.

Данни и статистика за изложението

Изложението „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се провежда за 16-та поредна година и е най-голямото и утвърдено младежко кариерно събитие в България. Провежда се в 7 града – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас, Пловдив. През годините, в изложението са участвали над 225 000 млади хора. Над 38 000 от тях са стартирали стаж или кариера след посещението си на изложението. Над 1600 компании са участвали през годините във форума.

Организатор на събитието е JobTiger, с генерален спонсор Нестле България.

Визия: Личен архив

Прочети още:
Кои са стъпките към успешна ИТ кариера?
„Нужно е само желание и постоянство“ – Quality Assurance Engineer

 

Share This