Евгени Костадинов има богат опит в Frontend, Backend, Web services, Data Warehouse, Performance, Mobile testing и Monitoring. Той е в Топ 70 българи в  StackOverflow, публикуван автор в международното списание LogiGEAR Magazine и лектор на курсове по тестване. С него ще ви срещнем на събитието Human-driven testing framework на 18-ти февруари. Преди това, Евгени ни разказа какво го вдъхновява в работата му и сподели за интересни бъгове, които е открил и как е намерил решение.

Какво те мотивира и вдъхновява в работата ти?

Продължават да ме вдъхновяват хората, с които работя – един прекрасен екип и предизвикателствата, с които се справяме заедно в ежедневната ни работа. Другата движеща сила е стремежът към себеусъвършенстване в изкуството, наречено Софтуерно тестване.

Кой е най-интересният bug, който си открил?

Един от последните интересни бъгове е мой. При индексиране на абстрактни методи в TypeScript, бях пропуснал да филтрирам require на файловете и това доведе до неточни данни при връщането на резултат.

Кое е най-голямото техническо предизвикателство, с което си се сблъсквал?

В момента работя над решение за подпомагане на регрешън тестването при Human-driven testing. Специфичната имплементация на алгоритъма изисква задълбочени познания в няколко различни области и съчетаването им е предизвикателство.

Как го разреши/разрешихте?

Благодарение на целия екип, успяваме да се справим и всеки допринася за прогреса. Задружната работа определено е ключът и основен фактор за успеха.

Ще споделиш ли трите най-важни неща, които ИТ обществото може да научи от темата на предстоящата ти презентация?

Основните концепции, на които ще обърнем внимание, са тестването като интелектуална дейност, влагането на знания и умения според контекста, и не на последно място – създаване на среда за качеството на продукта.

Какво би посъветвал всички, които сега започват да се занимават с QA?

ИТ индустрията изпитва все по-остра нужда от хора, които да влагат не само силата на ума си в своята работа, но и сърце. Бих си позволил да дам следния съвет – тестването изисква сериозни усилия всеки ден, основният начин да сме успешни е, ако то е наша страст.


Регистрирай се за събитието


Стани част по потребителска група на Software Quality Assurance. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:
„Автоматизацията в сегашната ера е като измислянето на трактора“ – Антон Ангелов, QA Architect, Progress
„Характерно за нас, QA-ите, е че не се вписваме в рамки” – Камен Янков, QA Team Lead

 

Share This