Евгени Дюлгеров e .NET Developer в ScaleFocus. Участвал е в разработката на големи международни проекти. Завършил е бакалавърска степен „Компютърни системи и технологии“ в ТУ-София и магистратура „Информационни технологии за управление на бизнеса“ в английския факултет на ТУ-София. В момента следва магистратура „Управление на проекти по информационни технологии“ по ускорена програма. С него ще ви срещнем на събитието Azure functions best practices  на 14-ти май. Преди това, Евгени ни сподели как е започнал да се занимава с .NET и кои са основните предизвикателства пред един .NET специалист според неговия опит.

Как започна да се занимаваш с .NET?

Започнах да изучавам .NET още в бакалавърската специалност „Компютърни системи и технологии” в ТУ-София. Когато бях втори курс в тази специалност, изкарах курса „Уеб приложения с ASP.NET MVC” към Телерик и Светлин Наков ме препоръча на работодател. Това беше първата ми работа като .NET Developer и от там нататък започнах да трупам професионален опит и да карам допълнителни курсове.

Кой е най-интересният аспект от работата ти с .NET?

Трудно ми е да избера само един аспект. Предполагам най-интересни са ми интеграциите между готови бизнес решения и вътрешни разработки, използвайки нови и навлизащи технологии в .NET сферата.

Кои са основните предизвикателства пред един .NET специалист според твоя опит?

Според мен основните предизвикателства са специалистът да избере софтуерна архитектура, която отговаря на качествените и функционални изисквания на разработвания софтуер. Да се самоорганизира, така че да може да разработи софтуера по оптимален начин, като си оставя време да взима участие и в нетехнически задачи към проекта. И най-вече да разработи проекта, вмествайки се в обещания срок и бюджет.

Ще споделиш ли трите най-важни неща, които ИТ обществото може да научи от темата на предстоящата ти презентация?

Ако трябва да ги подредя по важност, бих ги подредил така:

  1. Кога да използваме Azure Functions и какви ограничения има.
  2. Добри практики при разработка на Azure Functions приложения.
  3. Демота и сценарии на използване.

Какво би посъветвал всички, които сега започват да се занимават с .NET?

„Който се учи от мъдреца е наполовина мъдрец!” Съветвам ги да изчетат статии, изгледат видеа или да се свържат директно с MVP-та и други топ професионалисти в сферата, в която проявяват интерес и да се учат от тях. Това са специалисти, които не само могат да ги научат на добри практики и навлизащи технологии, но са и специалисти, които съветват Microsoft как да развиват даден продукт и технология и чрез тях .NET разработчиците могат да се запознаят с технологии, които тепърва ще се разработват, преди да са станали достъпни за обикновения разработчик. Допълнително, повечето MVP-та са изключително успешни хора и могат да бъдат много добър модел за подражание и кариерно развитие на един млад разработчик.


Регистрирай се за събитието


Стани част от потребителска група на .NET. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:

Невена Узунова: Всеки ден научаваш нещо ново
Христомир Христов: Силата на .NET фреймуърка ме спечели

Share This