Димитър Джуренов е CEO / Co-founder в EOS Bulgaria и Infinite X Labs, където се занимава с проектирането и разработването на блокчейн-базирани системи върху EOS и Ethereum. Страстта му към иновациите го сблъсква с блокчейн технологията едва през лятото на 2017 година, но това не му пречи само в рамките на две години да стане един от топ блокчейн програмисти в България, но и първия от най-активните представители на EOS Blockchain в Централна и Югоизточна Европа. С него ще ви срещнем на събитието The Trust Utility Protocol: The ICO era rebuilt from the core на 18-ти юли. Преди това, Димитър ни сподели какво се е променило в Blockchain света.

Ти беше лектор в групата ни преди малко повече от година, какво се е промени в Blockchain света през това време?

Блокчейн е доста динамична технология и в рамките на последната 1 година се промениха доста неща. Нови блокчейн технологии бяха представени. Пазара се поуспокои и истерията покрай криптовалутите не е толкова голяма колкото преди. В момента се набляга повече в разработването на продуктите и даването на стойност на първо място.

Фейсбук официално представи своята цифрова валута Libra, как това ще се отрази на пазара?

Въпреки че има доста смесени мнения по тази тема, вярвам че това ще привлече повече вниманието на глобалния пазар и ще допринесе за развитието на технологията и нейното приемане като част от ежедневието ни.

 В момента определят Libra като валутата на бъдещето, какво може да очакваме в следващите 5 години?

Трудно е да се каже какво може да очакваме в следващите 5 години с бързото развитие на цялата индустрия, но определено вярвам, че нещата ще се движат в позитивна посока.

Ще споделиш ли трите най-важни неща, които ИТ обществото може да научи от темата на предстоящата ти презентация?

1. Какво представлява Trust Utility протокола?
2. Защо вариации на ICO модела не „работят“?
2. Защо не трябва да игнорираме бизнес логиката в crowdsales кампаниите?


Регистрирай се за събитието


Стани част от потребителска група на Blockchain. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:

Милен Радков: Blockchain технологията има много икономически аспекти
Емил Стоянов: Blockchain е в състояние да промени начина, по който правим организации

Share This