Дилян Доков е Technical Lead Manager в българския офис на Uber. Като инженер той има 10-годишен опит в различни продуктови компании у нас, а през последните две години помага за разрастването на екипа Tax Engineering от 3 на 15 души.
С него ще ви срещнем на събитието Leading by serving 9-ти октомври. Преди това, Дилян ни сподели за своя професионален опит и за това как е започнал да се занимава с управление на екипи.

Как започна да се занимаваш с управление на екипи?
Започнах да се занимавам с управление на екипи малко случайно, благодарение на Марин Димитров, който сега е един от старшите мениджърите в екипа на Uber. Никога не съм имал амбицията или плана да премина в лидерска роля, но в един момент се оказа, че в тази позиция ще съм по-полезен за растежа на офиса в България. Първоначално отделях само част от времето си, ръководейки екип от няколко човека. Впоследствие започнах да отделям цялото си време, а хората станаха няколко пъти повече.

Какво те мотивира в работата ти?

Искам в края на всяка една година, когато всеки от екипа погледне назад, да чувства как е направил нещо значимо в професионален аспект и че е успял да се развие като личност.

Кои са твоите Топ 3 правила за изграждане на успешен екип?

Ако трябва да споделя само три елемента, това биха били следните:

  • Добрата комуникация вътре в екипа. Всеки трябва да се чувства комфортно да сподели мнението си, независимо от ролята и нивото в екипа. Същевременно трябва да се взима под внимание това, което иска да ти каже човека отсреща.
  • Екипът трябва да има ясни цели с добре определена значимост на тези проекти. Вярата във важността на работата на екипа и добрия баланс с личните цели на всеки е добра основа за цялостната мотивация.
  • Изключително важно е и усещането, че ако попаднеш в труден момент, можеш да разчиташ, че колегите ти ще те подкрепят.

Какво би посъветвал всички, които сега започват да се занимават с ръководене на екипи?

Лидерът е човек, който служи на екипа си.

Кой е най-запомнящият се момент от работата ти като Team Lead през годините?

Много са паметните моменти и интересните истории. Когато си част от компания в етап на свръхрастеж, винаги има неща, които те изненадват. Каня всички да дойдат на 9-ти октомври,  на следващата среща на IT Team Leads групата на DEV.BG, за да научат повече.


Регистрирай се за събитието


Стани част от потребителска група на IT Team Leads. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:

Лилия Месечкова: Чувствам се заредена винаги когато мога да споделя идея
Натали Фарах: Екипът винаги трябва да има ясна цел

 

Share This