Борислав Станимиров е С++ програмист от 17 години. Опитът му е натрупан основно в разработката на игри и многоплатформен софутер. Интересите му включват low-level програмиране, оптимизации, езици за програмиране и софтуерна архитектура и дизайн. С него ще ви срещнем на събитието Using HTML 5 for GUI in C++ Applications на 9-ти септември. Преди това, Борислав ни сподели кой е най-интересният аспект от работата му със C++.

1. Ти ще бъдеш лектор в C++ групата ни за 4-ти път, какво те мотивира да споделяш опита си?
Мотивира ме основно фактът, че научавам нещата по-добре. Да подготвиш лекция или курс е много добър начин да навлезеш в нещо по-надълбоко, да структурираш познанията си и да попълниш липсите. Като цяло е the ultimate rubber duck experience. На второ място, разбира се е и възможността да привлека вниманието на повече хора към нещата, които са ми интересни и според мен си заслужават.

2. Сподели ни нещо от C++ света, което те е впечатлило наскоро?
С идването на С++20 нещата напоследък са доста динамични. Това е новост сравнима със С++11. Е, новите възможности на езика идват със своите преимущества и недостатъци и е интересно човек да чете за тях.

3. Кой е най-интересният аспект от работата ти със C++?
Това, заради което хората наричат С++ ужасен език е това, което ме привлича в него. With great power comes great responsibility. За мен най-интересно е, че и в най-малката задача може да се намери място за подобрение, място за оптимизация, а и място за бъг 🙂

4. Ще споделиш ли трите най-важни неща, които ИТ обществото може да научи от темата на предстоящата ти презентация?

На първо място, за някои може би ще е интересн нов начин създаване на потребителския интерфейс.
Аз ще разгледам три възможни подхода с техните преимущества и недостатъци и се надявам че даже и опитните ще видят нещо ново.
В презентацията ще има и няколко демо проекта, които показват различните подходи и, използвайки ги за база, хората ще могат да експериментират веднага след нея.


Регистрирай се за събитието


Стани част от потребителска група на C,C++. Абонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:

Венера Върбанова: Мотивира ме смисълът в това, над което работя
Виктор Кирилов: Език се учи с реален проблем за решаване

Share This