Какво ново? - новини, статии, рубрики

Научете последните новини, прочетете интересни статии и вижте какво предстои...

 

SAP Labs Bulgaria на 20 години: На какво се дължи успеха на развойния център в София?

SAP, най-голямата софтуерна компания в Европа, не се нуждае от дълго представяне. С повече от 440 хиляди корпоративни клиенти и €27.6 милиарда като приходи за 2019 г., доставчикът на технологии за бизнес операции и връзки с клиенти, е без съмнение една от най-значимите компании на глобално ниво. Клиентите на SAP произвеждат 77% от бирата в света, а мобилната платформа на SAP доставя 1.8 милиарда съобщения всеки ден.

повече информация

В условия на криза Smart IT продължава да расте

Във времена на продължаваща пандемия и нейните икономически последици, които подлагат на сериозни изпитания цели бизнес сектори, Smart IT не спира да се развива. Докато на редица компании в сектора се наложи да свият разходите си и дори да се разделят с част от служителите си, технологичното сърце на Management Financial Group (MFG) дори отвори втори офис в София.

повече информация

Божана Маринова, главен директор „Човешки ресурси“ в Софтуер Груп: Бъдещето съдържа много възможности, но те ще се превърнат в истории на успеха само ако продължаваме да разчитаме на силен и мотивиран екип.

„Новата ситуация създаде нови бизнес възможности за нас в Софтуер Груп. А нашият силно мотивиран екип работи със сърце и страст, за да превърнем тези възможности в реалност и да променяме живота на хората към по-добро. “Code for impact” е това, което правим най-добре вече над 10 години“, споделя Божана Маринова, главен директор „Човешки ресурси“ в Софтуер Груп.

повече информация

Зорница Янкова: Scalefocus уверено посреща нуждите на времето, бизнеса и всеки служител

Само преди седмица най-голямата българска софтуерна компания обяви, че въвежда нов модел на работа и уникалните за страната flex benefits за своите служители. Срещаме се със Зорница, за да я разпитаме за новостите около компанията и посоките от тук нататък.

повече информация

Павлина Янакиева, БИХ: Желанието ми е възможно най-много еднорози да се родят в БГ, но трябва да сме реалисти, че това лесно няма да стане.

Павлина Янакиева, БИХ: Желанието ми е възможно най-много еднорози да се родят в БГ, но трябва да сме реалисти, че това лесно няма да стане.

повече информация

Ваня Георгиева, HR Manager в Astea Solutions: Атмосферата в офиса е много приятелска и сплотяваща, затова бързо пренесохме част от редовните ни инициативи онлайн.

Дори и след 14 години зад гърба си, Astea Solutions не спира да търси нови начини за адаптация към постоянно променящата се бизнес среда. В кратко блиц интервю Ваня споделя как всички в компанията задружно успяват да го постигнат.

повече информация

Димитър Узунов, CTO на Documaster: Важно е хората в един инженерен екип да имат възможност да следват страстта си

Нашият гост днес е Димитър Узунов, технически директор на Documaster, бързо разрастващ се стартъп фокусиран върху създаването на софтуер за управление на документи и записи.

повече информация

Виктор Андонов, CEO в Devexperts: Кризата COVID-19 беше успешен стрес тест за work-life баланса, който прилагаме от години в компанията.

Devexperts, един от успешните примери в индустрията на компания, за която COVID-19 не се оказва спирачка за пускането на нов продукт, увеличението с близо 30% на служителите си в България и намирането на хибриден режим на работа, при който служителят избира всеки ден от къде желае да работи. Виктор Андонов, CEO в Devexperts, разказва:

повече информация

Денис Юхно, DataArt: „Аутсорсинг компаниите имат известно преимущество при кризата, породена от Covid-19”

Какво е преимуществото на аутсорсинг компаниите в България и защо Денис Юхно, изпълнителен директор на DataArt България, смята, че страната ще запази статута си на ключова аутсорсинг дестинация и след Covid-19.

повече информация

Иван Петров, VP Software Engineering в Paysafe – „COVID-19 ни отдалечи физически, справянето с кризата ни сближи“

Какво означава „wellbeing“ на служителите по време на COVID-19? Иван Петров, VP Software Engineering в Paysafe, ни разказа тази седмица как екипът му и компанията се адаптират към новите предизвикателства събудени от пандемията.

повече информация

Да надникнем в Progress – как хората в компанията остават свързани

Вече месец и половина 500-те служители на една от най-големите технологични компании в България – Progress, работят от вкъщи. Свързахме се компанията, за да ни разкажат повече за промените – какви са предизвикателствата и възможностите, които откриват в работата от вкъщи, как присъединяват новите хора виртуално към компанията и как служителите успяват да съчетават грижата за семействата си с работата под един покрив.

повече информация

реклама

Събития на фокус:

Share This