Какво ново? - новини, статии, рубрики

Научете последните новини, прочетете интересни статии и вижте какво предстои...

 

Как да изпълняваме само фейлналите тестове от Jenkins job с помощта на Powershell

Автоматизацията е неизменна част от работата на всеки QA. Често обаче при поддръжката на тестове се проявяват затруднения от различен тип. В настоящият пост, ще бъде описано решение на един от проблемите, а именно невъзможността след дадено изпълнение на тестове, да се преизпълнят само неуспешно изпълненитe. Описаното решение може да бъде използвано за тестове, изпълнявани от Jenkins job с MSTest.

повече информация

Serverless бекенд за трансформация на данни (Част 1)

Това е първата част от серия от статии посветени на Serverless. В тази първа статия ще се запознаем с основните принципи и характеристики на Serverless архитектурата и след това ще разработим бекенд за трансформиране на банкови извлечения.

повече информация

Visual Studio Extensibility

Visual Studio е създадено с мисълта да бъде настройвано, разширявано и подобрявано от своите потребители. Модулярността е залегнала толкова дълбоко в концепцията на Visual Studio, че Visual Studio поддържа паралелно няколко модела за добавяне на функционалност.

повече информация

Как можем да използваме Azure WebApps за решаване на проблеми, с които CRM Online не може да се справи

Преди години работих по интеграцията на Microsoft Dynamics CRM Online в голяма международна компания в сферата на retail бизнеса. CRM-a трябваше да бъде интегриран с Resco Mobile CRM, тъй като клиентът целеше да обучи търговците си да използват мобилни ситеми за продажби, а в последствие тези две системи бяха интегрирани и с облака на Microsoft, под формата на интеграция с ASP WebAPI услуга качена в Azure WebApps.

повече информация

Алтернативи на Ethereum

Няма съмнение, че светът на блокчейн и криптовалутите е станал силно конкурентен и постоянно излизат нови и нови криптовалути и платформи, които предлагат какви ли не подобрения или решения на проблемите на съществуващите такива.

повече информация

Обучение с Утвърждение (Част 2)

В част 1 от поредицата се запознахме с част от основните идеи и техники, които стоят зад процеса на обучение чрез утвърждение, а именно какво е Процес на Марков, как можем да измерим и научим полезността на различните възможни състояния на агента в света, какво са уравнения на Белман, как да ги програмираме и използваме, за да научим агента да използва оптимална стратегия спрямо определена задача в дадена среда.

повече информация

IOTA и Тангъл: четири въпроса и четири отговора с Христо Лалев

Христо Лалев притежава над 12-годишен опит като софтуерен инженер в автомобилната индустрия. През годините работи по разработката на различни устройства и проекти за най-големите автомобилни производители.

повече информация

ORM или не?

Искаме или не, в някакъв момент на нашето приложение му се налага да запише нещо, някъде. Опциите за това не са малко, но въпреки подема в развитието на NoSQL обикновено говорим за релационна база данни.

повече информация

реклама

Събития на фокус:

Share This