Какво ново? - новини, статии, рубрики

Научете последните новини, прочетете интересни статии и вижте какво предстои...

 

Разговор с Радостин Чолаков – един от най-големите таланти в програмирането на България и Борис Странджев, съорганизатор на DevFest Sofia

Радостин Чолаков е 13-годишен ученик от доспатското село Барутин и вече е успял да впечатли световния гигант Google с уменията си за програмиране.

повече информация

Как да задържим вниманието на хората по време на презентация?


Ако се върнем в нашето минало, далечното минало, когато на хората им се е налагало да ловуват за прехраната си и опитаме да си представим ситуациите, в които те потенциално са изпадали. Сами или в група сред дивата природа. Стъпващи леко, придвижвайки се тихо, затаили дъх. В такъв момент всяка една промяната на тази ситуация привлича вниманието им.

повече информация

Стефан Добрев: Истински лидер е не този, който води с думи, а с действия!

Стефан е основател на ST6 – културен startup с фокус върху висококачествената изработката на софтуер. Именно там, той преследва и личната си мисията да изгражда страхотни екипи, които са подхранвани от силна култура. Той вече повече от десетилетие се бори с ентропията в софтуера.

повече информация

Програмирането, програмистите и ИТ индустрията със Светлин Наков

Светлин Наков се занимава с програмиране вече повече от 20 години, вдъхновител е на хиляди млади софтуерни таланти, ръководител на разнообразни ИТ проекти, преподавател, предприемач, разработчик на разнообразни приложения.

повече информация

Разговор с победителите в хакатона за социални разплащания на Paysafe Group

Социални разплащания – това беше темата, с която Paysafe Group избраха за предизвикат участниците на техния хакатон, който се проведе на 17-ти август. В надпреварата се включиха 9 отбора, а голямата награда бе на стойност от 4500 лв. След 10 часа писане на код и... повече информация

Рали Ралев: Докоснете се до Blockchain, но не го правете заради пари или спекулация

Рали Ралев е сигурен в успеха на децентрализирания FinTech и последното му начинание WeiDex е опитът му да докаже това. Той се занимава с програмиране от 11 години, а любовта му към блокчейн идва в началото на 2017 г.

повече информация

Георги Ангелов: Перфектен код не съществува, но това не означава, че не можем да дадем всичко от себе си

През последните 7 години Георги Ангелов е Senior Software Developer в Astea Solutions. Интересува се от всичко – от UX и front-end, през DevOps, до компилатори, паралелно програмиране и криптография.

повече информация

Емил Йорданов: IoT продуктите трябва да са оптимизирани във всяко едно отношение

Емил Йорданов разработва автомобилна електроника от 20 години, като последните 12 работи за Visteon като старши хардуерен инженер, където със своя екип създава ADAS & Autonomous Driving продукти за най-големите автомобилни производители.

повече информация

Нури Шабанов: Информирайте се постоянно за новостите в Mobile Development

Нури Шабанов е Android developer в Paysafe Group. Той има и засилен интерес към мобилните игри и 3D дизайн и моделиране, с което се занимава все още в свободното си време. С него ще ви срещнем на събитието Mobile Game Development in Unity на 25-ти юли!

повече информация

реклама

Събития на фокус:

Share This