Какво ново? - новини, статии, рубрики

Научете последните новини, прочетете интересни статии и вижте какво предстои...

 

Какво означава една система да е „reactive“?

Дизайна на реактивни системи и реактивното програмиране са едни от технологичните катализатори, благодарение на които в последните години имаме възможност да работим с приложения, чието време за отговор е от порядъка на няколко мили секунди, а надеждността е 100 процентна.

повече информация

„С прилагането на машинно самообучение могат да се постигнат наистина впечатляващи резултати“ – Георги Къдрев, Imagga

presentation-1Георги Къдрев се занимава с програмиране още от 11-годишен, като печели множество награди на престижни състезания по информатика и приложно програмиране през ученическите и студентските си години.

повече информация

Умен дом с openHAB и Eclipse SmartHome. Интервю с Димитър Иванов

dimitar_ivanovПреди около 3 години Димитър Иванов навлиза в сферата на IoT и умните домове, като  част от проекта Qivicon – smarthome платформата на Deutche Telekom  в Мусала Софт. Проектът  допринася директно и за open-source платформите openHAB и Eclipse SmartHome.

повече информация

Кои са нещата, които правят един test case добър. Разговор с Панайот Солаков

Панайот Солаков има над 9 години опит в тестването на софтуер, а понастоящем е QA team lead в Playtech Bulgaria. Лектор е по „Основи на софтуерното тестване“ в Soft Academy, а в  свободното си време обича да се занимава с музика.

повече информация

Enhancv – от идеята до успеха и 200 000 потребителя за 2 години

enhancv-1Случвало ли ви се е да кандидатствате за дадена работна позиция, а в резултат да не получите отговор от компанията, било то и отрицателен. Решението открива Волен Вълков – един от основателите на Enhancv.

повече информация

„Как да бъдем по-добри лидери и защо е важно това“ – Ивайло Братоев

ivo-bratoevИвайло Братоев има повече от 10 години опит в разработването на софтуерни продукти. Интересува се от гъвкави методи за ръководене на проекти, DevOps и всичко необходимо за създаването на качествени софтуерни продукти.

повече информация

„Автоматизацията в сегашната ера е като измислянето на трактора“ – Антон Ангелов, QA Architect, Progress

anton-1Антон Ангелов e Quality Assurance Architect с 5+ години опит в компания Progress. Той е страстно запален по автоматизираното тестване и разработването на инструменти за автоматизирано тестване.

повече информация
Share This